Kwaliteit

Klik hier voor de meest recente certificaten die horen bij de normeringen hieronder.

Veiligheid & zekerheid

FSSC 22000 is een wereldwijd erkende voedselveiligheidsnorm. Dit certificaat komt overeen met standaarden zoals BRC Food versie 6 en IFS versie 6. Dit certificaat geeft ons een erkend voedselveiligheidsmanagementsysteem. FSSC 22000 is eigendom van een rechtspersoon naar Nederlands recht, genaamd de Stichting FSSC 22000 en heeft geen winstoogmerk, rechtspersoon.

GMP+ International is een toonaangevende wereldspeler op de markt van certificatie van de borging van de diervoederveiligheid. Dit certificaat geeft ons een extra kwalitatieve garantie om met de internationale diervoederindustrie om te gaan. De basis van de GMP+ systematiek wordt mede bepaald door continu verbeteren volgens het principe van de Deming cirkel; 'Plan, Do, Check, Act'.

Organisch & Duurzaamheid

Met de European Union Skal certificering, de USDA certificering en de Bio Suisse certificering kunnen wij uw biologische producten verwerken, verpakken, importeren en opslaan. Skal is de controlerende instantie in Nederland, een onafhankelijke organisatie die namens de overheid toezicht houdt op de biologische productie. Het National Organic Program (NOP) omvat de wetgeving inzake biologische certificering door het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Bio Suisse is een particuliere organisatie van de federatie van Zwitserse biologische boeren. Om biologische producten te kunnen verkopen of importeren in verwerking en handel in Zwitserland, moeten bedrijven een licentiecontract hebben met Bio Suisse.

Download de bijbehorende certificaten

Douane & EU-opslag

Door de aanslagen in New York op 11 september 2001 is de internationale aandacht voor veiligheid flink aangescherpt. Het begrip veiligheid (safety and security) heeft een plek gekregen in de Europese douanewetgeving.

Goederen die van buiten de Europese Unie (EU) het douanegebied van de EU worden binnengebracht, kunnen onder douanetoezicht worden opgeslagen. Dit heet opslag onder douanegarantie. Bij deze wijze van opslag zijn geen invoerrechten en andere invoerbelastingen verschuldigd.