Certificeringen

Certificaten

Een opsomming en uitleg van de certificaten die wij voeren vindt u hieronder, net als de mogelijkheid om deze certificaten te downloaden.

BRC Storage & Distribution

Wij hebben een BRC certificaat op onze opslag locatie in Nederasselt. De BRC afkorting staat voor British Retail Consortium. BRC Storage & Distribution is een standaard waarmee activiteiten worden beheerst met betrekking tot veiligheid en kwaliteit van opgeslagen of gedistribueerde producten. Inclusief mogelijke gecontracteerde diensten door opslag- en distributiebedrijven.

BRC Nederasselt CERTIFICAAT

Food Safety System Certification 22000

FSSC 22000 is een wereldwijd erkend Voedselveiligheid Management Systeem dat is gebaseerd op bestaande ISO-normen, sectorspecifieke technische specificaties voor basisvoorwaardenprogramma’s, HACCP, regelgeving en de Codex HACCP-principes.

FSSC 22000 Moerkapelle CERTIFICAAT FSSC 22000 Nijkerk CERTIFICAAT

GMP+

Good Manufacturing Practices heeft zich sinds 1992 ontwikkeld tot een volwaardig certificatieschema door integratie van ISO-kwaliteitmanagementeisen, HACCP en andere elementen. De + staat voor de integratie van HACCP (Hazards Analysis and Critical Control Points).

GMP+ Moerkapelle CERTIFICAAT GMP+ Nijkerk CERTIFICAAT

Kosher

Het woord Kosher houdt in dat voedsel, en de ingrediënten, die bij de bereiding zijn gebruikt, zijn goedgekeurd voor consumptie door Joodse consumenten. Het Jodendom kent bepaalde voorschriften op het terrein van voeding. De bekendste daarvan zijn:

  • Geen melk- en vleesproducten in één voedingsmiddel, gerecht of maaltijd;
  • Het verbod op het eten van bepaalde dieren, of al hetgeen afkomstig is van die diersoorten.

KOSHER CERTIFICAAT

EU BIO

De Europese Unie heeft de uitgangspunten van de biologische landbouw in wetgeving vastgelegd, inclusief een strenge controle ter bescherming van producent en consument. Elk bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan moet hiervoor gecertificeerd zijn zodat de hele keten onder controle staat.

Een onafhankelijke organisatie houdt in opdracht van de overheid toezicht op de biologische productie. In Nederland is Skal Biocontrole de controlerende instantie; te herkennen aan het nummer NL-Bio-01 (www.skal.nl).

EU BIO Moerkapelle CERTIFICAAT EU BIO Nijkerk CERTIFICAAT

USDA Organic

NOP staat voor National Organic Program en behelst de wetgeving over biologische certificering door het US Department of Agriculture (USDA) en dus voor de Amerikaanse markt.

USDA Nijkerk CERTIFICAAT